Awards

Awards

Uitreiking Museumprijs 2023

Tijdens het feestelijke avondprogramma van het Museumcongres zal dit jaar voor het eerst de winnaar van de Museumprijs bekend worden gemaakt. Deze jaarlijkse publieksprijs is een samenwerking tussen de VriendenLoterij, het Prins Bernard Cultuurfonds en de Museumvereniging en heeft dit jaar het thema: Oude collecties, nieuwe verhalen. Wie wordt de opvolger van het Scheepvaartmuseum en wint dit jaar de Museumprijs? Op 16 oktober worden de genomineerde musea bekendgemaakt en kun je stemmen op jouw favoriet.

Lees meer
Awards

Museumtalentprijs

Een prijs, in 2017 ingesteld door de minister van OCW om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren. Het is een aanmoedigingsprijs die jong talent in de schijnwerpers wil zetten en hen kansen bieden zich door te ontwikkelen. Het gaat om jonge professionals – t/m 31 jaar – die betaald werk verrichten bij één van de museale collecties in Nederland. De RCE doet de uitvoering van de stimuleringsprijs. De winnaar krijgt een uniek, naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject van het Mondriaan Fonds en daarnaast € 7.000. De twee andere finalisten krijgen € 3.000 voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

Lees meer
Awards

Museumkids Award

Welk museum is van alle nieuwe Kidsproof musea de opvolger van Kasteel Hoensbroek en mag zich een jaar lang hét Kidsproof museum van Nederland noemen? Ook dit jaar wordt de winnaar gekozen op basis van de ervaringen van de jongste generatie museumliefhebbers. Een museum krijgt het Kidsproof label op basis van de museuminspecties van kinderen in drie leeftijdsgroepen (4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar). Met het Museumkidsprogramma brengt de Museumvereniging de jongste jeugd structureel in contact met musea. De kleurrijke kunstwerken die kinderen van hun inspectie maken zijn te bewonderen op museumkids.nl.